Náhradní matka v Británii přivedla na svět pro jiné už 12 dětí

02.04.2008 00:00

 

Carole Horlocková je nejplodnější náhradní matkou v Británii - přivedla na svět pro jiné už 12 dětí. Jejím nejnovějším počinem jsou trojčata, která porodila v polovině března pro bezdětný řecký pár, píše server News.com.au.
Většina matek si neumí představit nic horšího, než že by se s dítětem, které porodily, musely rozloučit a už ho nikdy neviděly. Ale Carole to těžkou hlavu nedělá.

"Nikdy jsem neměla žádný problém s předáním miminek," prohlásila po porodu trojčat - svého desátého, jedenáctého a dvanáctého potomka pro jiné. "S dětmi v děloze mě nepojí žádné pouto," dodala jednačtyřicetiletá Carole, která má také dvě vlastní dcery. "Pouto s mými vlastními ratolestmi se vytvořilo, až když přišly na svět a já o ně pečovala a krmila je."
Carol Horlocková ze Stevenage v anglickém hrabství Hertfordshire byla déle než deset let téměř neustále těhotná.
Trojčátka porodila řeckému páru ve věku kolem třiceti let. Ona je učitelka, která se před dvěma lety kvůli rakovině musela podrobit hysterektomii, chirurgickému odnětí dělohy.
Lékaři na Carole Horlockovou apelovali, aby přistoupila na interrupci jednoho ze tří plodů. Varovali ji, že vzhledem k jejímu věku hrozí větší nebezpečí, že se děti narodí s vrozenou vadou nebo zemřou při porodu. Upozornili ji také, že by mohl být ohrožen i její život. Ona ale odmítla. Trojčata přišla na svět císařským řezem 15. března v Aténách přibližně ve 35. týdnu těhotenství.
Jako první se narodil chlapec pojmenovaný Panagiotis, vážící 2,55 kg. Druhá přišla na svět holčička Paraskevi (2,67 kg) a po ní další děvčátko Helen (2,49 kg). Všechny děti jsou zdravé.
Carole má z prvního manželství dceru Steffanii, která se narodila v roce 1991. O tři roky později se jí z jiného vztahu narodila Megan.
Poprvé se náhradní matkou stala v roce 1995 a od té doby porodila bezdětným párům osm holčiček a čtyři chlapce (včetně dvojčat a trojčat).

ČTK


 

—————

Zpět